*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha Dørum som Oslo-ordfører

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

Venstres lokallag i Oslo ønsker at tidligere justisminister Odd Einar Dørum skal ta opp kampen mot Carl I. Hagen og Fabian Stang.

25.09.10 15:20

Tidligere i høst uttalte Dørum at han godt kunne tenke seg å ha en sentral rolle i Oslo Venstre i forkant av lokalvalget i 2011. Han får støtte fra 11 av 13 bydelslag i hovedstaden, samt Oslo Unge Venstre, melder NRK.

I tillegg gjenstår innspill fra de siste to bydelslagene i nominasjonsprosessen. Dørum sier han synes støtten er svært hyggelig, men har ikke tatt stilling til om han skal takke ja.

– Når det gjelder spørsmål om ordfører, så er det noe Venstre må drøfte med seg selv og som jeg skal svare på når jeg eventuelt blir spurt av nominasjonskomiteen, sier 66-åringen.

Kjell Magne Bondeviks tidligere justisminister og samferdselsminister føyer seg trolig inn i rekken av politikerveteraner som kjemper om ordførerposten. Fra før har Høyres sittende ordfører Fabian Stang (55), tidligere Frp-leder Carl I. Hagen (66) og tidligere Ap-byrådsleder Rune Gerhardsen (64) gjort det klart at de er kandidater.

Venstre fikk 8,7 prosent av stemmene i Oslo i kommunestyrevalget i 2007.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.