*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha Ebola-fritt Liberia før jul

FRAKTER NØDHEJLPSUTSTYR: Den liberiske presidenten Ellen Johnson Sirleaf tok i mot det nederlandsk skipet Karel Doorman i Monrovia mandag.

FRAKTER NØDHEJLPSUTSTYR: Den liberiske presidenten Ellen Johnson Sirleaf tok i mot det nederlandsk skipet Karel Doorman i Monrovia mandag. Foto: ZOOM DOSSO (Afp)

Liberias president ber folk doble deres innsats i å kjempe mot ebola.

25.11.14 21:08

- Vi har satt oss et krevende mål. Men når du setter deg et mål betyr det at du fokuserer på målet, sa president Ellen Johnson Sirleaf under en offisiell mottakelse av det nederlandske skipet, Karel Doorman, som kom med nødhjelpsutstyr mandag. Det melder nyhetsbyrået AP.

Det nederlandske skipet har tidligere fraktet utstyr til Sierra Leone og Guinea og Liberia er det tredje og siste stoppet.

Nærmer seg målstreken

Sirleaf har et mål om et Ebola-fritt Liberia før jul og ber nå folk øke innsatsen.

- Når du deltar i et løp og du nærmer deg målstreken setter du opp farten for å være sikker på at du gjorde ditt beste, sa Sirleaf.

Hun understreket likevel at Liberia ikke vil være helt fri for ebola, før de andre rammede landene også er det.

Klikk på bildet for å forstørre.

En helsearbeider fra Leger Uten Grenser følger en mor og hennes barn inn på et høyrisiko ebolasenter i Liberia. Foto: Dominique Faget (Afp)


Advarer mot å juble

Liberia har registrert nærmere 3000 dødsfall forårsaket av ebola siden de første utbruddene i mars i år. Ifølge Verdens helseorganisasjon er det flere enn i noe annet land.

Den siste tiden har antall ebola-pasienter blitt kraftig redusert, men leder for FNs bekjempelse av ebola, Anthony Banbury, advarer mot å juble for tidlig.

- Å redusere antall pasienter er vanskelig, men å nå nullpunktet er mye, mye vanskeligere, sier Banbury til AP.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.