RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Vil ha egen bombegruppe i Bergen

Sist oppdatert:
Etter bombealarmen på Mongstad tirsdag mener byrådslederen i Bergen at en egen bombegruppe må på plass.

Bergen (NTB): Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen (H) sier til Bergens Tidende at beredskapen ikke holder mål. Viktige installasjoner var stengt i flere timer tirsdag etter at det ble slått bombealarm på Mongstad etter funn av en mystisk eske med påskriften «bombe». Det ble slått riksalarm klokka 12, men først klokka 17 ankom bombegruppa fra Oslo. En time senere ble pakken konstatert tom og alarmen ble avblåst.

- Jeg synes dette er meningsløst. Det kan ikke være slik at viktige deler av landet skal stå lammet i påvente av en bombegruppe fra Oslo, sier Stolt-Nielsen til avisen.

Hun mener det må finnes andre måter å løse beredskapen på.

- Vi må se politi og forsvar i en sterkere sammenheng i slike situasjoner, og så må vi vurdere om det skal være flere bombegrupper rundt i landet. I situasjoner som dette sitter vi og tvinner tommeltotter i påvente av at det skal komme folk fra Oslo. Vi har flere viktige installasjoner på Vestlandet, og det er kostbart at disse skal stenges ned over lengre tid, sier hun, og legger til:

- Det ville vært naturlig å ha en slik bombegruppe her i Bergen. Her er det nærhet til viktige installasjoner, og vi har også et av landets største forsvarsanlegg her. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere