RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha egne ungdomsdomstoler

Ungdom som bryter loven skal møte opp i retten allerede uken etter forbrytelsen skjer.

(BiipMag.no): Det er det svenske partiet Kristdemokraterna som ønsker å innføre ordningen med egne domstoler for ungdom.

- Færre lovbrudd
Dersom det skjer, blir det færre lovbrutt begått av ungdom, tror partiet.

- Jeg tenker meg at det skal være foreldre, noen fra sosialtjenesten, politimannen som har utredet saken, aktor, forsvarer og en dommer, sier partiets medlem i den svenske Riksdagens justiskomité, Inger Davidson til Sveriges Radio.

Hun mener det er et stort problem at ungdom som begår forbrytelser må vente i langt over seks uker på at saken skal opp for retten.

Ungdomsfengsel
I sommer skrev BiipMag om politiadvokat Helge Vigerust som mente barn og unge kunne sitte i fengsel. Han mener barn som har fylt 15 år og som har utviklet kriminell løpebane, bør kunne fengsles.

LES SAKEN: Vil sette barn og ungdom i fengsel

Regjeringen svarte da at det er helt uakseptabelt at barn og ungdom skal sitte i norske fengsler.

Bare en måned etter det utspillet ble det klart at Bjørgvin fengsel utenfor Bergen arbeider for at de kan bli et ungdomsfengsel.

LES SAKEN: Vil ha fengsel for 15-åringer

- Soningsmuligheter for unge er noe Norge må gjøre noe med. Det er sjelden vi har folk under 18 år i fengsel. Så unge mennesker skal være skjermet mot eldre innsatte, sa assisterende regiondirektør i Kriminalomsorgen Region Vest, Leif Waage, til Bergensavisen da forslaget ble lansert.

Mindre papirarbeid
Davidson vil ha en domstol som ikke er like formell og papirtung som ordinære domstoler. I tillegg skal det meste at det som skjer i etterforskningen og rettergangen foregå muntlig og ikke skriftlig.

Siste fra BiipMag.no: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere