RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Vil ha flere innvandrere i LO

Sist oppdatert:
LO-leder Roar Flåthen vil øke innsatsen for å få flere med innvandrerbakgrunn som tillitsvalgte etter terrorhandlingene.

- Inkludering, er ifølge LO-leder Roar Flåthen svaret på Anders Behring Breiviks handlinger og høyreekstreme tankegods.

Til Klassekampen sier LO-lederen at begrepet det «flerkulturelle samfunn» har fått en ny dimensjon etter bombeangrepet i Oslo og massakren på Utøya.

Mens den terrorsiktede erklærte krig mot det han kalte kulturmarxister og multikulturalisme, er mer demokratibygging Flåthens svar.

- Våre nye landsmenn må integreres og bli en del av demokratiet, og benytte stemmeretten. Vi må gjennom dette få enda flere til å aktivisere seg, også i fagbevegelsen. Vi har hatt prosjekter for å få flere innvandrere som tillitsvalgte. Det arbeidet må fortsette, og vi må skru opp aktiviteten, sier han til avisa.

Deler av Folkets Hus på Youngstorget fungerte som pårørendesenter etter terrorhandlingene. LO var også direkte berørt. En ansatt i El og it forbundet døde i bombeangrepet mot regjeringskvartalet, og to LO-tillitsvalgte ble skutt og drept på Utøya, skriver Klassekampen.

- Du blir sint og fortvilet og spør hvordan det går an, sier Flåthen til avisa om hvordan han reagerte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere