RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha gigantfusjon

Sist oppdatert:
Russiske Altimo vil løse milliardstriden med Telenor ved å fusjonere selskapene. Telenor tar positivt imot utspillet.

Telenor har lenge kjempet en bitter milliardstrid i Russland. Beskyldninger om løgn og juks har resultert i et titalls rettssaker med deres russiske partner Altimo. De er partnere i Russlands nest største mobilselskap Vimpelcom. Men nå har russerne en storstilt plan for å løse opp i konflikten. De vil fusjonere alle moderselskapenes eiendeler for å skape verdens ledende telekomselskap.

- Etter vårt syn vil den beste løsningen være å danne et felles selskap, eller kanskje til og med en fusjon. Telenors og Altimos eiendeler utfyller hverandre, og legger vi dem sammen vil det bli et av verdens ledende selskaper med stort vekstpotensial, sier konsernsjef i Altimo, Alexey Reznikovich, til TV 2.

NA24 - din næringslivsavis

Telenor tar det seriøst

- Jeg tror Altimo har en tanke bak om å bygge et stort emerging-markets selskap, og den tanken kan vi også i prinsippet være med på å tenke, sier konserndirektør Jan Edvard Thygesen i Telenor til TV 2.

Men Thygesen understreker at først må Telenor få tilbake tilliten til Altimo, og Altimo må begynne å respektere allerede inngåtte avtaler.

Telegigant

En storfusjon mellom Altimo og Telenor vil skape en internasjonal telegiant av dimensjoner. Altimo har en markedsverdi på 60 milliarder kroner, med eierandeler i fem store teleselskaper i Øst-Europa og Tyrkia. Telenor er verdsatt til 120 milliarder på børsen og har eierandeler i en rekke mobilselskaper i Europa og Asia.

Et problem med en slik fusjon kan være at Telenos eiere kan være kritiske, forteller Thygesen. Staten er Telenors største eier. Men TV 2 kjenner til at Altimo har sittet i møte med politisk ledelse i Næringsdepartementet i dag. Hva de diskuterte er ukjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere