RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha giverkonferanse for Sahel

Oslo (NTB): Fire hjelpeorganisasjoner krever en giverlandskonferanse for å få inn penger til tørkerammede Sahel i Afrika «før det er for sent».

- Millioner av mennesker over hele Sahel-området vil sulte i de kommende månedene hvis ikke verdenssamfunnet setter av mange millioner dollar til nødhjelpsarbeidet, heter det i en uttalelse fra Redd Barna.

Organisasjonen har gått sammen med Oxfam, World Vision og Action Against Hunger for å kreve en giverlandskonferanse for å få inn penger. Organisasjonene sier de så langt bare har klart å sikre en tredel av de nærmere 1,43 milliarder kronene som trengs.

- Vi ser allerede at antallet underernærte barn som trenger hjelp, øker. Med mindre vi kan trappe opp programmene våre, kommer dette antallet til å vokse seg enda større. Hvis vi handler raskt, kan vi redde tusener av liv, sier Redd Barnas Vest-Afrika-direktør Jeremy Stoner.

- Vi har visst om den ulmende sultkatastrofen i Sahel-området i månedsvis, men uten penger er det lite vi kan gjøre for å stoppe den, sier Stoner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere