*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha Gore som miljøminister

Men Barack Obama vraker Bill Clinton til en eventuell ministerpost.

17.04.08 15:49

Tidligere visepresident og nobelprisvinner Al Gore ser ut til å være en aktuell kandidat i regjeringen hvis Barack Obama skulle klare å ende opp i Det hvite hus.

Obama avslørte onsdag at han ønsker seg Gore til en regjeringspost som håndterer klimaspørsmål, melder CNN.

- Jeg vil forplikte meg til at Al Gore skal ha en plass ved bordet og spille en sentral rolle i å løse dette problemet med klimaforandringen, sa Obama.

Klimaengasjert
Illinois-senatoren sa også at han har regelmessige samtaler med Gore og rådfører seg med ham når det gjelder klimaspørsmål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Heiko Junge


Al Gore ble tildelt Nobels fredspris i Oslo rådhus 10. desember i fjor for sin innsats og engasjement rundt klimaspørsmålet. Han er skaperen bak den Oscar-belønte filmen «En ubehagelig sannhet» og han har holdt en rekke inspirerende klimaforedrag verden over.

Gore tjenestegjorde som visepresident under Bill Clinton i to perioder.

Vraker Bill
I november i fjor sa Obama at han kunne tenke seg å tilby tidligere president Bill Clinton en jobb i en mulig regjering, men etter en tre måneders lang kamp med han og kona Hillary, har Obama kommet på andre tanker.

- Det er noen få folk som er mer talentfull enn Clinton, svarte han kort på spørsmålet om Bill fortsatt var aktuell.

LES OGSÅ: Bill Clinton eksploderte - igjen

Obama ser ut til å være favoritten i Demokratenes nominasjonskamp og leder med 1,631 delegater mot Hillary Clintons 1,501. Neste nominasjonsvalg finner sted i Pennsylvania 22. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.