RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha gransking av lekkasje fra Det hvite hus

Sist oppdatert:
Medarbeidere av president Bush mistenkes for å ha lekket navnet på en CIA-agent til pressen. En overvekt av amerikanske velgere mener det bør utnevnes en spesialetterforsker for å granske lekkasjen.

NTB skriver at nesten sju av ti amerikanere mener det bør utnevnes en spesialetterforsker for å granske hvem som lekket navnet på en CIA-agent til pressen.

Det viser en meningsmåling utført for The Washington Post og ABC News.

Det amerikanske justisdepartementet startet tirsdag etterforskning av om medarbeidere av president Bush i Det hvite hus lekket navnet på CIA-agenten, som er kona til tidligere ambassadør Joseph Wilson.

Bush har sagt han ønsker granskningen velkommen, men har avvist kravet fra demokratene om en uavhengig granskning og har heller ikke villet starte en intern granskning.

Ifølge målingen gjort for The Washington Post og ABC News mener 82 prosent av amerikanerne at saken er alvorlig, og 72 prosent sier det er sannsynlig at lekkasjen stammer fra Bush' hvite hus.

Avsløringen av CIA-agenten skal angivelig ha blitt gjort som en ren hevnakt fordi Wilson arbeidet iherdig for å svekke Bushs argumenter for en krig mot Irak. Wilson, som var ambassadør i Gabon, besøkte i fjor Niger for å undersøke påstandene om at Irak forsøkte å skaffe seg uran fra det sentralafrikanske landet. Hans konklusjon var at påstandene var feilaktige og reagerte på at Bush brukte dem i sin tale til nasjonen i januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere