Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha idrett på Heidenreich

BU vil be Skanska om å sikre at den så kalte Heidenreich-tomta til en del av den helhetlige planen for Voldsløkka.

VOLDSLØKKA: Vi er for eiendomsrett, så vi mener jo at eier (Skanska journ. anm.) har rett til å drive industri her. Men vi er idrettspartiet, så vi støtter Venstres forslag, sa Hans Otto Watne (FrP), da bydelsutvalget (BU) behandlet forslaget til områdeplan for Voldsløkka sist torsdag.
Bydelsadministrasjonen ønsket at den så kalte Heidenreich-tomta i Uelandsgate 85 skulle erverves av kommunen, med tanke på en helhetlig forvaltning av Voldsløkka. Det synes imidlertid Venstre var unødvendig.
I prinsippet kan vi gå med på det, men det blir en betydelig kostnad for kommunen. Vi mener derfor at vi bør se om det er mulig å gjøre noe i samarbeid med eier, sa Inge Carlén (V) fra talerstolen, og lanserte sin teori som eget forslag.
Litt knuffing fra motsatte benk måtte han imidlertid regne med, da blant annet RV ville gi klart uttrykk for at de ønsket verken industri eller bolig her, men til slutt gikk både høyre og venstre benk med på forslaget.
Tja, hvorfor skal vi være uvenner da? Vi kan svelge Venstres forslag, vi, avsluttet Gerd Vollset (SV).
Dermed fikk Kultur- og idrettsetatens forslag C flertall i BU. Også Oslo idrettskrets og Oslo skate- og snowboardklubb støtter forslag C, der man altså innlemmer Heidenreich-tomta som en del av den helhetlige utviklingen av Voldsløkka.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai