Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha Irak-ambassade

Eier av Tiedemands gate 9 håper å tilby den irakiske regjering lokaler.

Frogner: Det håper ikke naboene til Tidemandsgate 9 at eieren får muligheten til.

Ambassadestrøk

Tidemands gate ligger ifølge eierene i et område der det er mye ambassader fra før.

Tiltakshaverne er Georg S.Onsrud og Janne B.Onsrud. Omregulering av eiendommen fra bolig til ambassade, begrunnes med at ambassader for Belgia, Fillipinene, Guatemala Pakistan, Afghanistan og Hellas ligger i dette nabolaget.

Protesterer

Naboene frykter omreguleringen.

Jeg må protestere på det sterkeste, sier nabo og tidligere beboer i boligen, Hans Hegard.

Han frykter ikke bare et katastrofalt prisfall ved eventuelt salg av boligen sin, men vil ikke leve sine siste år med den mulige terrortrussel ambassaden vil medføre.

Eiendomsmegleren Miguel Vivot Sørholt uttaler til Lokalavisen at han har stor forståelse for naboens frykt for prisfall.

Ja, det skjønner jeg. Når man ser på den folkeaksjonen som er blitt til i forbindelse med flyttingen av den amerikanske ambassaden til Husebyskogen, er det ikke noe tvil om at slikt kan påvirke pris på bolig, sier han.

Nærmiljø

I utgangspunktet er ikke det å få en ambassade i strøket noe dårlig deal.

Nei, vi refererer stort sett til dette som et eksklusivt og bevoktet nabolag. Et ambassadestrøk er ofte sett på som trygt å bo i. Men jeg kan nok tenke meg at folk er bekymret for en irakisk ambassade.

-Alt som er har noe negativt knyttet til seg, om det er metadonsenter, rehabiliteringssenter, flyplass eller en irakisk ambassade, så kan folk oppleve det som noe som trenger seg inn i et nærmiljø. Og det r ikke alltid positivt, sier han til Lokalavisen og understreker at nettopp slik faktorer kan være med å påvirke prisen.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem