*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha kvinner med lange ben

Studier viser at kvinner med lange ben er mest attraktive.

17.01.08 12:50

(Side2) I en studie, gjennomført av Wroclaw Universitet i Polen, har man funnet ut at kvinner med lange ben er de mest attraktive, melder Daily Mail.

Studier gjennomført i Norge viser lignende resultater.

Ikke basert på utseende
Årsaken til at kvinner med lange ben er attraktive er det faktum at lange ben indikerer at man har god helse, god sosial posisjon og at man er en god forsørger.

Forskerne ba omkring 200 kvinner og menn om å rangere en serie bilder av menn og kvinner. Resultatene viste at når man ble presentert med bilder av to kvinner med samme høyde, men med ulik lengde på bena, ble kvinnene med de lengste bena oppfattet som mest attraktive.

- Lange ben singaliserer god helse, sier forsker Dr Boguslaw Pawlowski.

Både menn og kvinner mente kvinnen med de lengste bena var den mest attraktive.

Kan bli for lange
Det er dog ikke en fordel å ha for lange ben. De med ben som var 15 prosent over gjennomsnittet ble rangert svært dårlig og forskerne antydet at for lange ben kan indikere at man ikke er ideell for å bære frem barn.

- Man kan lage en hypotese om at svært lange ben, og derfor svært kort overkropp, kan indikere for liten plass for å utvikle et foster, sier forskerne

Tidligere undersøkelser gjennomført av forskerne indikerer at kvinner mener høye menn er mest attraktive for en flørt, mens lave menn er mest attraktive å slå seg til ro med.

Norske menn enige
Undersøkelser gjennomført blant norske menn bygger opp under den polske studien.

Side2 har tidligere skrevet om en undersøkelse, gjennomført av nettdatingselskapet match.com, som viste at drømmekvinnen både er høy og blond. I tillegg skal hun helst være blåøyd.

Les saken her: Single menn har høye krav

Samme undersøkelse viste også at det er Kari Traa som er norske menns drømmedame blant kjendiser.

Les saken her: Hun er norske menns drømmedame

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.