RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha lakse-debatt

Sist oppdatert:
Leder Vidar Lillegård i Alta jeger- og fiskerforening etterlyser måtehold i laksefisket. Han ønsker en debatt om temaet.

Lillegård savner et fokus på rekreasjon og forvaltning av villaksen fremfor å få størst mulig fangst.

- Villaksen er en truet art. Målet kan ikke være å fiske flest mulig laks. Jeg har hørt folk skryte over å ha fått opptil 20 storlaks, men hva skal du med så mye fisk? Laksefiske handler om rekreasjon og den gode opplevelsen, sier Lillegård til Finnmark Dagblad.

Han mener bruken av synkeline på rolige steder sent i august er skadelig. Dette er laks som står lenge og egner seg dårlig som matfisk. Jakt- og fiskelederen mener laksen heller bør få gyte i fred.

Særlig kortregistreringen i forkant av fisket bidrar til et større jag etter laksen, mener Lillegård. I Alta finnes rundt 3-400 laksefiskere, men flere tusen registrerer seg. Ikke-fiskere blir vervet, og noen prøver å tjene penger på å overdra og selge kort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere