Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha lenger åpningstider på Bøler bad

Byrådet vil styrke bade- og svømmetilbudet i Oslo med tre splitter nye bad. Samtidig vil de legge ned de minst attraktive badene.

OSLO: Før jul la byrådet frem sin strategi for et bedre bade- og svømmetilbud i Oslo.

– Vi har gjort en helhetlig vurdering av badetilbudet i byen, og foreslår å bygge tre nye anlegg; ett hovedbad på Tøyen, ett områdebad i Oslo vest og ett i øst/sør. Vi vil også ruste opp enkelte flerbruksbad, doble den obligatoriske svømmeopplæringen i Oslo-skolen og utvide åpningstidene, sier byråd for miljø og samferdsel, Guri Melby (V).

Les også: Gleder seg til gjenåpningen av Lambertseter bad

Les også: Nå skal alle lære å svømme

Les også: To brødre druknet i Svarttjern på Romsås

I dag finnes det 37 bassenger i Oslo fordelt på 33 anlegg, 23 av disse er kommunale og 14 driftes i privat regi. Utredningen viser at det ikke er antall bassenger, men heller anleggenes kvalitet, størrelse, tilbud og tilgjengelighet som avgjør hvor godt tilbudet er, skriver byrådet i en pressemelding.

Ferdig på Tøyen i 2018

– Et nytt hovedbad på Tøyen skal etter planen stå ferdig i 2018 og vil ivareta behovene til alle som bruker badene. Svømmeidretten får en konkurransearena med internasjonal standard og det blir gode forhold for svømmeopplæring og pasientbehandling. I tillegg vil det nye hovedbadet være attraktivt for publikum, sier Guri Melby.

Les også: Unger fra hele byen kommer til Linderud bad

De nye badene skal plasseres ved kollektivknutepunkt slik at det blir enklere for innbyggerne å benytte miljøvennlige transport. Anleggene skal i tillegg ha en miljøprofil gjennom miljøvennlig materialbruk, utforming og energi- og driftsløsninger.

Fram til det nye hovedbadet åpner på Tøyen gjennomfører byrådet tiltak for å bedre bade- og svømmetilbudet på kort sikt.

Utvider åpningstider

– Tilgjengelighet er viktig for innbyggerne, derfor vil vi utvide åpningstidene på badene. Til neste år vil Bøler bad utvide sine åpningstider slik at det blir tilgang på et varmtvannsbasseng gjennom hele året, sier Melby.

Byrådet vil også utvide utebadsesongen i 2014 og vurderer å utvide åpningstidene ved noen av flerbruksbadene, særlig i helgene.

Les også: Krever action for bedre svømmeopplæring

Les også: Mulig drukning var nakenbading

For å sikre at alle barn utvikler gode svømmeferdigheter er det viktig at elevene tilbys god opplæring i skolen.

– Vi ser at det er behov for å styrke svømmeopplæringen, og foreslår derfor å doble antallet timer obligatorisk opplæring, sier Guri Melby.

Avvikling av bad

De ni kommunale flerbruksbadene skal i løpet av 2014 undersøkes for å avklare teknisk og funksjonell standard. Denne vurderingen, samt analyse av besøkstall vil være grunnlaget for hvilke bad som skal rehabiliteres for videre drift.

De bade- og svømmeanleggene som er minst attraktive ut ifra en samlet vurdering vil legges ned når de tre nye anleggene står ferdig.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem