RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha mer av Carlsberg-pengene

Sist oppdatert:
Investoren Christen Sveaas ønsker at mer av gevinsten fra Orklas salg av Carlsberg Breweries blir delt ut til aksjonærene, og skal ha støtte fra flere i Orkla-styret
Ifølge Dagens Næringsliv ønsket Christen Sveaas at det ble utbetalt ytterligere tre milliarder kroner i utbytte til aksjonærene utover de 5,1 milliardene styret valgte å vedta. Orkla får som kjent 17,5 milliarder kroner fra salget av sin 40 prosents eierandel i Carlsberg Breweries.

Sveaas sitt argument i styremøtet onsdag var blant annet at Orklas kasse er aksjonærenes penger, og at kassen etter salget til Carlsberg er så velfylt at aksjonærene burde få utbetalt halvparten av salgssummen.

Beregninger gjort av Dagens Næringsliv viser at forskjellen mellom hva Sveaas ønsket og hva styret vedtar er omkring 20 millioner kroner for Sveaas sin del. Med det foreliggende forslaget får Sveaas omkring 35 millioner kroner i utbytte.

DN oppnådde i går ikke kontakt med Christen Sveeas. Ifølge hans sekretær er han på vinterferie, og ikke tilgjengelig for kommentar før om en uke.

Sveaas skal ikke ha vært alene blant styremedlemmene i Orkla om å mene at aksjonærene skulle få mer i utbytte. Både Kjell Almskog og Peter Ruzicka skal ha støttet Sveaas’ uttalelser. Den største motstanden var fra ansatterepresentantene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere