Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha mer idrett inn i skolen

Bystyrepolitiker Tone Larssen (FrP) vil at barn opp til 4. klasse skal få mer idrett på skolen. Hun har selv barn på Østensjø skole, og vet at det er mange muligheter i nærmiljøet.

- I dag er de fleste barn med på mange aktiviteter på fritiden. Etter SFO skal de kjøres til fotballtrening, håndballtrening og andre ting. Hva hvis Oslo Kommune kunne legge til rette sånn at elevene fikk drive med sportslige aktiviteter i SFO-tiden?, sier bystyrepolitiker Tone

Stress

Hun synes all-idrett er det det bør fokuseres på.
- I nærmiljøet her i Bydel Østensjø har vi både tennisbaner, Manglerud-hallen, etterhvert Trasop-hallen, svømmehaller og mye mer. Vi må også huske på at selv om fotball er en populær sport, så er det ikke noe alle ønsker å holde på med. Vi må tilby barn flere muligheter, sier Larssen.
Hun vet at i mange familier er det stress med henting og bringing av barn til forskjellige aktiviteter på kveldstid. Hvis barna kan komme hjem på ettermiddagen fra skolen og har vært på aktiviteter i regi av skolen, så blir det mer tid sammen med familien og til lekser.
- Vi må fokusere mer på idrett. Det er bevist at motorikken til dagens barn blir dårligere og dårligere. I tillegg forebygger jo idrett fedme og sykdommene som det fører med seg, sier hun.
Larssen forteller at i land som USA, Frankrike og England er idrett en stor del av skolen, så derfor mener hun at vi også kan få det til her i Norge

Få med innvandrere

Larssen mener at idrett også skaper gode relasjoner og samhold blant barna.
- Det er også viktig å få med elever med fremmedkulturell bakgrunn. I blant annet Pakistan er cricket en veldig populær sport, og det hadde vært fint hvis vi kunne fått til det her. Det er stor mulighet for å drive med det i skolegårdene, sier hun.
Larssen forteller at hun opplever stadig at de dagene elevene har gym på skolen, ofte brukes til turer eller museumsbesøk.
- Gym blir sett på et fag som ikke er så viktig. Men det er helt motsatt. Det er kjempeviktig at barn lærer å holde seg i form og drive med forskjellig idretter, avslutter Frp-politikeren.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker