RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha mer penger for å bli bygdepoliti

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Studentene i Politiets Fellesforbund tror høyere økonomisk støtte kan øke rekrutteringen til politiet i distriktene.

Nyutdannede politifolk ønsker helst å jobbe i de store byene, noe som fører til rekrutteringsproblemer i mange politidistrikter både på Vestlandet og i Nord-Norge. Nestleder for studentene i Politiets Fellesforbund (PF), Morten Drægni sier til Nationen at det ikke er nok bare at studentene oppfordres til å søke seg ut i distriktene.

- Det må også økonomiske virkemidler til for å få dette til, sier han.

Drægni peker på at ett av forslagene fra studentene i PF er å innfører en økonomisk kompensasjon for studentene mens de er ute i praksis i det andre året.

- Vi tror dette er en bedre metode enn beordring, noe som kan skape mye frustrasjon og irritasjon, sier Drægni.

Drægni vil ikke si eksakt hvor mye en slik kompensasjon bør ligge på, men antyder at 100.000 kroner kan være et mulig beløp.

Medlem av justiskomiteen Stine Renate Håheim, Ap, sier at hun noterer seg politistudentenes ønske om en økonomisk kompensasjon.

- Jeg avviser ingen forslag som kan bedre rekrutteringen i noen av politidistriktene våre, sier Håheim.

FrPs justispolitiske talsmann Per Sandberg forteller at partiet har satt i gang en utredning om denne saken for å se hva som kan gjøres for å styrke rekrutteringen til politiet som nå er blitt faretruende lav mange steder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere