Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha mer penger til barnepass

Foto: Det kongelige Hoff (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ber om 1,35 millioner kroner ekstra.

Prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius blir stadig større, og som i alle andre familier knyttes det større utgifter til at aksjonsradiusen øker. Dette skal kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit merke godt, og har ofte måttet be svigermor Marit Tjessem om hjelp til barnepass.

Hun har i lengre perioder bodd sammen med familien på Skaugum.

Dette skal ikke være en ordning familien kan leve med i fremtiden. Det opplyser kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til VG torsdag om hvorfor kongehuset nå ønsker flere kroner til driften av kronprinsparets stab.

Kronprinsparet mottar noe over åtte millioner kroner i apanasje, mens 16,7 millioner kroner er avsatt til driften av staben. Det er utgiftene til staben, som tar seg av barna når kronprinsparet er fraværende, som foreslås økt med 1,35 millioner kroner til drøyt 18 millioner kroner. Det kommer frem i et brev til Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.

Det er ikke utelukket at økning av driftsbudsjettet innvilges. Men ifølge komitéleder Anders Anundsen (Frp) i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, finnes det en grense.

- Kronprinsparet gjør en viktig jobb og representerer Norge i mange sammenhenger. Men det er viktig at man har et balansert forhold til utgiftssiden i en tid hvor alle andre maner til moderasjon. Vi begynner å nærme oss et nivå på apanasje og kostnader som vel bør være greit, sier han til VG.

Driften av kongehuset totalt vil i 2012 koste rundt 190 millioner kroner.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!