Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha Microsoft i alle DVD-spillere

Kampen om fremtidens DVD-format utspilles mellom to leire. Microsoft har utviklet en teknologi som nå blir støttet av noen av de største aktørene.

Arbeidet pågår for å finne arvtageren til dagens DVD-format. Kampen om valg av format har flere fellestrekk med konkurransen som i sin tid gikk mellom videoformatene VHS og Betamax.

DVD Forum, en sammenslutning med Toshiba i spissen, vil ha Microsofts teknologi VC-9 som arvtager i den neste generasjonen med DVD-spillere. Dersom dette blir løsningen vil alle DVD-spillere i fremtiden også takle Windows Media, mpeg-2 og h.264.

For Microsoft betyr formatkrigen en mulighet til å få et solid fotfeste i et annet marked enn innen data og internett. Mange aktører frykter en slik utvikling, blant annet innenfor filmindustrien og i elektronikkbransjen, skriver Cnet.

Standarden som DVD Forum foretrekker, hd-dvd, konkurrerer med blue-ray. Blue-ray støttes blant annet av bedrifter som Sony, HP og Dell. Hvilket format som går seirende ut av kampen, gjenstår å se.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut