*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha miljøsatsing i grunnskolen

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Direktoratet for naturforvaltning anbefaler at det satses på Den naturlige skolesekken i alle fylker.

Den naturlige skolesekken skal bidra til å utvikle nysgjerrighet og kunnskap om naturen, bevissthet om bærekraftig utvikling og økt miljøengasjement hos elever og lærere i grunnskolen. Målet er at norske skolebarn skal bli mer miljøbevisste, skriver direktoratet på sine nettsider.

Pilotprosjekt
Anbefalingen kommer etter et pilotprosjekt i vår hvor 11 skoler i Aust-Agder, Oslo, Akershus og Nordland deltok i en utprøving av Den naturlige skolesekken. Direktoratet for naturforvaltning (DN), Utdanningsdirektoratet og Naturfagsenteret sto bak prosjektet.

I etterkant ble det gjort en begrenset evaluering via spørreskjema og rapporter fra skolene. Skolene uttrykker at prosjektet inviterer til å benytte nærmiljøet som læringsarena. De mener også det er positivt at lokale natur- og friluftslivsorganisasjoner, og andre relevante samarbeidsparter, blir trukket inn som ressurs i undervisningen.

Anbefaler opptrapping
I et brev til Miljøverndepartementet anbefaler DN at satsingen blir videreført og utvidet til alle fylker. Som en konsekvens av dette, må det settes av midler for budsjettårene 2010 til 2015 til en gradvis opptrapping av satsingen, skriver direktoratet.

– Det bør være et mål at Den naturlige skolesekken er innarbeidet i skoleverket og at det er utviklet et støttenettverk for skolene bestående av ressurspersoner, organisasjoner og institusjoner innen utgangen av 2015, sier seksjonssjef Ingebrigt Stensaas i DN. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.