RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) vil gjøre det enklere å sjekke rutetider og kjøpe billetter via mobil til tog, buss og båtruter landet rundt.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) vil gjøre det enklere å sjekke rutetider og kjøpe billetter via mobil til tog, buss og båtruter landet rundt. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Vil ha nasjonal kollektivtransport-app

Sist oppdatert:
Regjeringen vil starte arbeidet med en ny elektronisk portal, som skal gjøre det enkelt å sjekke kollektivruter og kjøpe billetter via mobilen landet rundt.

– Kollektivreisende over hele landet vil få et bedre tilbud når en ny nasjonal reiseplanlegger er på plass, sammen med et effektivt system for elektronisk billettering, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

I dag er det to selskap som hver for seg tilbyr reiseplanleggere og elektronisk billettkjøp, Ruter-eide Norsk Reiseinformasjon og Interoperabilitetstjenester som eies av NSB og 17 fylkeskommuner.

LES OGSÅ: - Må være bittert for KrF og Venstre

Regjeringen mener det nye selskapet bør bygge på disse to og foreslår at Samferdselsdepartementet blir deleier.

Nyheten kommer i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, men det er foreløpig ikke satt av ekstramidler til prosjektet.

LES OGSÅ:Siv svekker kronen

– Oppdatert reiseinformasjon som er lett tilgjengelig på apper, er viktig for å få enda flere til å reise med kollektivtransport. Det er også viktig at det er enklest mulig for kunden å kjøpe billett, sier Solvik-Olsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere