Vil ha ny innvandringslov i Europa

Foto: HANDOUT

EU-parlamentets president Martin Schulz krever en radikal kursendring i EUs innvandringspolitikk.

14.10.13 15:31

Hamburg (NTB-Ritzau-DPA): Flyktningtragediene i Middelhavet har fått EU-parlamentets president til å kreve en radikal kursendring i EUs innvandringspolitikk.

- Vi trenger umiddelbart en reform av innvandringslovgivningen vår, sier presidenten i EU-parlamentet, den tyske sosialdemokraten Martin Schulz, til Spiegel Online.

- Europa må en gang for alle innse at det er et innvandringskontinent. Derfor trenger vi et lovregulert innvandringssystem.

Han mener at en endret tilnærming fra EUs side vil være eneste måte å forhindre at flyktninger blir avhengig av «umoralske menneskesmuglere – folk som tjener penger på andres håpløse situasjon».

Fordelingsnøkkel
Schulz ønsker at det blir innført en fordelingsnøkkel der det blir fastlagt en kvote for hvor mange flyktninger det enkelte EU-land skal motta.

- Hvis man har 10.000 flyktninger på en øy som Lampedusa, hvor det bor 6.000 mennesker, så er det en katastrofe for øya. Men hvis man fordeler 10.000 mennesker på de 28 medlemslandene, så er det overkommelig, sier Schulz.

- Verken Italia eller Malta kan klare disse problemene alene. Det må være en europeisk oppgave, påpeker han.

-Tyskland må lede an
EU-parlamentets president mener Tyskland har et særskilt ansvar og oppfordrer den tyske regjeringen til å ta imot flere flyktninger.

- Vi er det rikeste landet, og vi står politisk sterkt i EU. Regjeringen må ta et lederansvar, sier den tyske politikeren.

Malta og Italia oppfordret i helgen EU til å utarbeide en strategi for å håndtere den stadige strømmen av desperate flyktninger fra Afrika og Midtøsten. De forsøker å ta seg til EU i fullastede og synkeferdige båter, og langt fra alle kommer seg velberget fram.

Fredag omkom minst 36 flyktninger da en båt forliste utenfor Malta. Uken før kostet en tilsvarende tragedie utenfor den italienske øya Lampedusa 359 mennesker livet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag