RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha offentlig katte-redning

Sist oppdatert:
Foreningen «Kattens Vern» foreslår at det opprettes et eget statlig hjelpeapparat for katter som har forvillet seg opp i trær.

Slik skal staute brannmenn forskånes fra fortvilte telefoner fra katteeiere som ønsker hjelp til å hente kattene sine ned fra trær, skriver Bergensavisen.

Eva Maubach i foreningen «Kattens Vern» fikk onsdag oppleve hvor mye som skal til før brannvesenet rykker ut til en fortapt katt i et tre. Etter iherdig telefoninnsats og alle kunstens overtalelsesregler, klarte hun til slutt å få brannvesenet til å hente ned en katt som hadde sittet i et tre i to dager, uten vann og mat.

Hun har full forståelse for at brannvesenet prioriterer andre saker og derfor håper hun at staten kan opprette en egen stilling for katteredding, slik de har i Storbritannia.

- De rykker ut 24 timer i døgnet og er spesialtrente til oppgaven de gjør. Norge er et rikere land enn England, så det skulle jo bare mangle at ikke vi kan ha det samme tilbudet hos oss, sier Maubach til BA.

Hos brannvesenet i Bergen sier de til BA at de vil gjerne hjelpe, men ber som regel folk å ringe tilbake etter et par dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere