RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha oppdrettsanlegg på land

Sist oppdatert:
Formannen i North Atlantic Salmon Fund, Orri Vigfusson mener all fiskeoppdrett nå må opp på land.

TRONDHEIM (TV 2 Nettavisen): Islendingen sa dette under verdenskonferansen for fritidsfiskere mandag. Han mener oppdretterne ikke har kontroll på alle problemene som følger med næringen.

- Får man oppdrettet opp på land så unngår man alle problemene som er forbundet med næringen i sjøen. Vi snakker da om lus, gyro, genblanding og så videre, sier Vigfusson til TV 2 Nettavisen.

Han mener videre at nyere forskning gjør at man faktisk kan få ned kostnadene i et landbasert anlegg, i forhold til et i sjøen.

- I følge undersøkelser som er gjort av Eco Farm, så kan man få ned produksjonskostnadene til 1,56 euro per kilo. Det er drastisk i forhold til produksjonskostnadene i sjøen – som ligger på 1,98 euro per kilo, sier han videre.

Ler mer om Eco Farm her

I tillegg påpeker han at et dansk firma har funnet en bra metode til å pumpe vann til anleggene..

- Naturligvis er mye foreløpig på tegnebrettet. Men teknologien tilsier at all fiskeoppdrett må bli landbasert. Dette for å spare villaksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere