*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha opplevelser

Eksotiske reisemål soml Afrika eller Sør-Amerika er ikke nok. Nordmenn vil oppleve noe i ferien - gjerne noe ekstremt.

11.01.07 14:46

REISELIVSMESSA (Nettavisen): Trenden fra de senere årene er ytterligere forsterket. Nordmenn på ferie vil oppleve noe når de reiser bort. Selvsagt dør ikke den vanlige Mallorca-turismen ut. Men flere reisebyråer tilbyr nå turer med mer ekstrem opplevelse.

- Nå holder det ikke lenger å bare reise til Sør-Amerika. Turistene vil også se inkabyen Maccu Piccu. Det medfører en god tur på beina. Men dette er folk villige til å betale for, tror vi, forteller Trond Trond Asmyr i Sabra Tours til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jon Hagebø

Ikke så redde
Han mener det er flere årsaker til den forsterkede trenden.

- For det første så er nordmenn blitt mer reisevante. Og med den vanen så er de ikke lenger så redde for å prøve noe nytt. I tillegg har vi nordmenn svært god økonomi. Vi har råd til å betale for en dyr ferie.

- For det er ikke å legge skjul på at turer til litt mer ekstreme reisemål også koster en del mer enn den vante Sydenturen, forteller han videre.

Selskapet hans har fra nyttår satset på «Active Adventures», der de tilbyr opplevelsesturer som rafting i Costa Rica, dykking i Panama og padling med havkajakk gjennom Magellan-stredet

Klikk på bildet for å forstørre.

Ikke klare for økoturer
- Tanken var egentlig at vi skulle gjøre disse til rene økologiske turer. Men det er ikke nordmenn klare for ennå, forteller Tynlee Tandberg til Nettavisen. Hun er ansvarlig for Active Adventures i selskapet.

- Nordmenn vil gjerne reise «litt» økologisk. Men det blir liksom slik at når man er ved Amazonas for eksempel, så vil de gjerne ha aircontition. Og det er vel ikke akkurat økologisk. Så vi tilbyr noe midt i mellom, forteller hun videre.

Selskapet regner med å omsette for rundt 10 millioner kroner i denne type ferie i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.