*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha «Persbrandt-lov»

Expressens behandling av Mikael Persbrandt har kommet opp på kulturpolitikernivå i Sverige. Nå antydes det at ytringsfriheten skal skjerpes i slike privatsaker.

20.12.05 17:36

For et par år siden klaget prinsesse Caroline av Monaco til Europadomstolen blant annet fordi hennes datter hadde blitt fotografert inne på privat grunn. Caroline fikk medhold, og familien Cashiragi har fått mer fred fra media i etterkant.

Innskrenke ytringsfriheten
Nå mener den svenske politikeren Ingvar Svensson at Sverige bør innskrenke ytringsfriheten om dette skal gi seg utslag i artikler som den Expressen skrev om Persbrandts påståtte alkoholforgiftning.

Expressen beklaget artikkelen i dag, tirsdag.

HER KAN DU LESE PERSBRANDTS INNLEGG I DN (ekstern lenke)

- Prinsesse Caroline har ingen offentlig stilling, og det har heller ikke Mikael Persbrandt. Han er ingen politiker, og kan ikke henges ut på dette viset, sier Svensson til DN.

Mikael Persbrandts til tider fest- og fartsglade oppførsel har vært til gjenstand for spaltemetre i Sverige i flere år. Da Expressen sist uke skrev at Sveriges mest populære skuespiller ble lagt inn med akutt alkoholforgiftning uten at det var tilfelle, reagerte Persbrandt med å stevne avisen.

Persbrandt er for tiden sykmeldt.

Forfatterstøtte
Skuespilleren har fått stor støtte blant annet fra den kjente forfatteren PO Enquist som anklager sin avis Expressen for å ha mistet sin redaksjonelle integritet og moralske sentrum til kommersielle grunner.

- Som hatet bør avisen betraktes med respekt. Mister den respekten, er undergangen nær, sier forfatteren av blant annet «Livlegens besøk» i Expressen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.