RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha politisk forlik om Bergensbanen

Oslo (NTB): Ved å bygge Ringeriksbanen og ruste opp andre deler av Bergensbanen kan reisetiden forkortes til noe over fire timer.

- Vi trenger et nasjonalt forlik om satsing på denne banen, sier styreleder i Forum Nye Bergensbanen, Mona Haugland Hellesnes. Hun oppfordrer landets to største partier, Arbeiderpartiet og Høyre, til å ta et ansvar og lage et forlik som er robust uavhengig av hvilken regjering som skal styre de nærmeste årene.

Torsdag arrangerte Forum Nye Bergensbanen og politikere fra de to partiene et møte i Stortinget for å legge press på regjeringen for å få opprusting av Bergensbanen med i Nasjonal Transportplan som legges fram i vår.

Hellesnes, som er fylkesvaraordfører i Hordaland og representerer Venstre, peker på at Ringeriksbanen ble vedtatt av Stortinget for 20 år siden. Hvis den bygges, vil det alene forkorte reisetiden med en time.

- Med nytt dobbeltspor Bergen-Arna, opprusting av Vossebanen, flere kryssingsspor og generell opprusting kan reisetiden mellom Oslo og Bergen reduseres til fire timer og 15 minutter, sier Hellesnes. Disse prosjektene kan gjennomføres innenfor en ramme på om lag 50 milliarder kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere