RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha råd om oljeprisfallet

Finansminister Siv Jensen (Frp) under pressekonferansen etter møtet med statsministeren og sentralbanksjefen 16.01.15.
Finansminister Siv Jensen (Frp) under pressekonferansen etter møtet med statsministeren og sentralbanksjefen 16.01.15. Foto: Audun Braastad (NTB Scanpix)
Finansminister Siv Jensen (Frp) inviterer til møte om norsk økonomi og konsekvenser av oljeprisfallet.

Det er bare to uker siden Jensen sammen med statsminister Erna Solberg (H) møtte sentralbanksjef Øystein Olsen. Nå vil finansministeren ha fagøkonomenes vurderinger av hvordan oljeprisfallet kan påvirke norsk økonomi, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er ikke noen dramatikk, og vi har alle forutsetninger for å møte det. Men oljeprisfallet er utfordrende for norsk økonomi. Det er det ikke noen tvil om, sier Jensen.

Møtet finner sted fredag. Økonomene som skal delta er innhentet fra blant annet akademia og finansinstitusjonene. Jensen vil ha deres synspunkter på hvordan lavere aktivitet på sokkelen vil påvirke arbeidsledighet og arbeidsinnvandring. Hun ønsker å vite hvilke utfordringer de ser for seg for næringslivet, husholdninger og offentlig forvaltning på lengre sikt. I tillegg ønsker statsråden vurderinger av hvor god omstillingsevnen er i norsk økonomi, og hvordan myndighetene best kan legge til rette for omstilling.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere