RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha rettssak om vinreklame

Sist oppdatert:
Bladet Vinforum vil trykke vinreklame i neste nummer, for å fremprovosere en rettssak. - Det har ikke skjedd noe, og derfor syntes vi at vi måtte gjøre noe, sier redaktør Arne Ronold.

Sosial- og helsedirektoratet vil ikke vike en tomme. Alkoholreklame er forbudt i Norge, på tross av at det har blitt stilt spørsmålstegn ved det svenske forbudet.

Nå vil vinbladet Vinformum provosere til reaksjon.

I neste nummer av bladet trykker det reklame for en italiensk vinprodusent. Håpet er å fremprovosere en rettssak og de mener å ha EØS-reglene med seg. Aller helst vil redaktøren møte sosialminister Ingjerd Schou i retten.

– Vi sendte en klage til ESA for et halvt år siden. Det har ikke skjedd noe, og derfor syntes vi at vi måtte gjøre noe, sier redaktør og deleier Arne Ronold i Vinforum til Aftenposten.

Ronold mener bladet er på trygg juridisk grunn når de gjør dette.

– Vi mener vi har EØS-avtalen og jusen på vår side. Det er nå to mulige utfall. Enten kan saken prøves for retten, eller så kan norske myndigheter endre reglene slik at det åpnes for alkoholreklame i Norge, sier Ronold til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere