*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha Siri Kalvig i MGP

«Melodi Grand Prix»-ekspertene spaner etter nye kandidater.

19.10.08 09:10

(SIDE2): «Melodi Grand Prix»-programleder Per Sundnes (42) og kommentator Hanne Hoftun (36) møtte opp på fredagens «Skal vi danse»-sending med et mål for øye:

- Vi er her for å sjekke om Siri Kalvig kan synge, sier Per bestemt mens Hanne ler.

- Ja vi vet jo at tidligere værdame Elin Tvedt kan synge så da kan vel Siri også det, mener Hanne.

Spaner etter kandidater
«Melodi Grand Prix»-paret har fått med seg Hanne Krogh, Elisabeth Andreasson og representanter for svenske Melodifestivalen for å spane etter potensielle kandidater.

Gjengen var imponert over det de så på parketten.

- Hvis Siri kan synge så er det den ultimate «Melodi Grand Prix»-drømmen, samstemmer de og forklarer at Norge er så lite land at underholdningsprogrammene drar nytte av hverandre.

- I år har vi gitt de Hanne Krogh, Tor Endresen og Lene Alexandra Øien. I fjor headhuntet vi Guri Schanke. En danselåt ble spesialskrevet for henne og flere av de mannlige danserne fra «Skal vi danse» opptrådte sammen med henne i den internasjonale finalen i Beograd.

MGP-fantasier
NRK-gjengen avslører at de også har en deltager til i «Melodi Grand Prix» kikkerten.

- Gaute skal være med. Det har vi allerede diskutert med ham flere ganger. Han må bare skjønne at han skal si ja i år , forklarer de og begynner å fantasere om hvem andre som hadde egnet seg.

- Mikkel hadde vært herlig. Ja, hvorfor ikke ta alle de fem siste kjendisdanserne som en gruppe? Det kunne vært Pussycat Dolls møter Village People, sier de og ler høyt.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen)

1042

«Melodi Grand Prix»-gjengen mener de har mye til felles med «Skal vi danse»-konseptet.

- Ja, kostymene er jo like selv om det har blitt mindre boaer og mer «classy» hos oss de siste årene, mener Hanne.

- Begge program er glitter og stas og det er skamløs underholdning, utfyller Per.

- Norge trenger disse pusterommene. Dette er upretansiøst og lite selvhøytidelig og det har nordmenn godt av. Det Siri og Tor gjør for janteloven er gull verdt. Nordmenn har gått for mye i boblejakke i motvind og da er det deilig å se noen nordmenn som tør by på seg selv, forklarer han.

- I tillegg så er dette også et herlig comebackprogram for norske artister, mener NRK- programlederen.

Favoritten
I «Skal vi danse» heier NRK-paret på Lene Alexandra.

- Vi har tidligere fulgt Hanne og Tor også, men nå er det Lene som gjelder, mener de.

«Nei, det skal jeg spare det norske folk for. De vil ikke se en stuttkjukk nordlending på dansegulvet»

- Hun er dritflink på det dansetekniske og kan ende opp med å vinne hele greia. Men dommerne har rett i at hun må leve seg mer inni koregrafien. Lene har det i seg, men må bare få det ut, forklarer Hanne, som selv er en gammel selskapsdanser. Som 14-åring ble hun Norgesmester og har derfor fulgt ivrig med på alle sesongene av «Skal vi danse».

- Jeg håper det er min tur til å delta snart, sier hun mens Per ikke kunne drømme om å overtatt rollen til Mikkel Gaup som kortvokst nordlending på parketten.

- Nei, det skal jeg spare det norske folk for. De vil ikke se en stuttkjukk nordlending på dansegulvet. Jeg trenger heller ikke «Skal vi danse» siden jeg alltid tvinger Hanne til å danse med meg på fest. Hun er jo proff så det holder for meg.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag