RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha sju års fengsel for mulla Krekar

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tiltalt for oppfordring til terror.

Oslo (NTB): Aktor i Borgarting lagmannsrett ber om sju års fengsel for mulla Krekar, som er tiltalt for blant annet oppfordring til terror.

– Vi legger ned en slik påstand, fordi vi ikke fikk godt nok gjennomslag i tingretten i august. Samtidig har det også kommet fram nye opplysninger om at fornærmede skal ha blitt truet, sier aktor Marit Bakkevig til NRK.

I lagmannsretten tirsdag sa hun at Krekar representerer en «vedvarende og alvorlig» trussel.

Bakkevig brukte tid i retten tirsdag på å spille av lydklippet der Krekar snakker om Høyre-leder Erna Solberg til utenlandske journalister under en pressekonferanse i 2010.

– Dersom jeg kastes ut av landet, eller dør, vil hun oppleve det samme. Jeg vet ikke av hvem, men hun vil oppleve det samme, sier Krekar i opptaket.

Denne uttalelsen er en trussel, mener påtalemyndigheten.

Den pågående ankesaken mot mulla Krekar er nå inne i sin siste uke. Den startet i begynnelsen av oktober. Krekar har anket to dommer fra tidligere i år. I mars ble han dømt til fem års fengsel, og i august ble han dømt til ett års fengsel. Krekar har nektet skyld på alle tiltalepunkter.

Onsdag er det Krekars team som skal holde avslutningsprosedyre. Advokat Arvid Sjødin kommer da til å be om full frifinnelse. (©NTB)

Saken blir oppdatert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere