RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Holm / SCANPIX

Vil ha Sp-debatt om Lofoten

Sist oppdatert:
Stortingsrepresentant fra Sp vil ha ny oljedebatt på partiets landsmøte.

Oslo (ANB): Stortingsrepresentant Irene Lange Nordahl vil ha oljedebatt om Lofoten på Senterpartiets landsmøte i mars.

– Landsmøtet i Senterpartiet må ta en debatt om konsekvensutredning av oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Jeg er for en slik utredning, sier Irene Lange Nordahl til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Onsdag klokka 12 møter ordførere fra Nordland og Troms statsminister Jens Stoltenberg og andre regjeringsmedlemmer med krav om konsekvensutredning for Lofoten og Vesterålen.

Senterpartiet sa på landsmøtet for to år siden et klart nei til å åpne for olje- og gassvirksomhet i dette omstridte området. Nå mener Troms-representanten Irene Lange Nordahl at det er behov for en ny Sp-debatt.

Helt naturlig
– Landsmøtet har tidligere ikke tatt stilling til spørsmålet om å konsekvensutrede disse områdene. Det er helt naturlig at landsmøtet nå gjør det, sier hun.

Regjeringen har ennå ikke konkludert i denne saken, men det er ventet en avgjørelse når forvaltningsplanen skal evalueres i løpet av første kvartal.

Troms Senterparti sa i fjor ja til konsekvensutredning, og Senterungdommens nestleder, Sandra Borch, støtter også denne linjen.

Mulighetene
– Det er ulike syn om saken i Senterpartiet. Derfor er det viktig å få en debatt. Det å si ja til en konsekvensutredning er ikke det samme som å si ja til oljeåpning av de aktuelle områdene. Det er flere eksempler på at områder har forblitt uåpnet etter en konsekvensutredning, sier hun og nevner Nordland 6, Skagerrak og Møreblokkene.

– Det viktige er at vi får utredet mulighetene som ligger i eventuell olje- og gassvirksomhet. Jeg vet om flere partifolk som er for en konsekvensutredning, sier Irene Lange Nordahl. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere