RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha Tunisias eksdiktator dømt til døden

Tunis (NTB-AFP): Aktor ved en militærdomstol i Tunisia har lagt ned påstand om dødsstraff for landets tidligere president Zine al-Abidine Ben Ali.

Aktor ber også militærdomstolen om å idømme 22 tidligere embetsmenn «den strengeste straffen som finnes». De er sammen med Ben Ali tiltalt for å ha drept eller medvirket til å drepe mer enn 20 mennesker under opptøyene i Tunisia i januar i fjor.

Det er første gang noen har krevd dødsstraff for eksdiktatoren, som allerede er dømt til 66 års fengsel for blant annet narkotikasmugling og underslag. Både Ben Alis forsvarere og ofrenes pårørende reagerte med overraskelse på påstanden.

- Ben Ali er ikke hovedpersonen bak disse drapene. Han er tiltalt for medvirkning, og likevel ber aktor om en strengere straff for ham enn for dem som er tiltalt for drap, uttalte forsvareren til familien til ett av ofrene.

Ben Ali var selv ikke til stede i retten onsdag. Han oppholder seg i Saudi-Arabia, der han lever i eksil. Både han og kona er etterlyst internasjonalt, men saudiarabiske myndigheter har ikke svart på Tunisias krav om utlevering. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere