Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha tvillingene hjem til jul

Røst-ordfører med en siste appell til regjeringen.

I et åpent brev til regjeringen ved barne-, likestillings- og integreringsdepartementet - publisert på Røst kommune sin hjemmeside - ber ordfører Arnfinn Ellingsen regjeringen om å få Kari Ann Volden og tvillingene hjem til Norge. Det melder AN.no.

Ved nyttår går røstkvinnens visum i India ut. Hun risikerer å bli kastet ut av landet.

Tidligere har departementet mottatt 2100 underskrifter.

- Familietid

- Hva gjør hun og barna da? Står der barnehjemsplasser og venter i India? Finnes det snille mennesker som påtar seg omsorgen? Det er grunn til å frykte det verste, skriver Ellingsen.

«Jula er familietid og tid for fred og storsinn der alle gjør sitt beste for å løse vanskelige forhold. Norge må ved sitt gode omdømme verden over også føle en forpliktelse til å følge opp Haagkonvensjonens formulering om ivaretakelse av barnas beste.

På sentralt politisk hold sitter man med nøkkelen til at både statsråder og alle vi andre kan feire en god jul – med fred i sjela – blant våre kjære», skriver ordføreren.

Før jul

- Det tilligger i særdeleshet statsråder og alle andre som foreldre og besteforeldre å tenke på hvordan det er å feire jul i trygge Norge sammenlignet med julefeiring i det uvisse India. Ribba får lett en bismak på julaften. Volden og tvillingene hører i hvert ikke kirkeklokkene ringe – og heller ikke Sølvguttene synge jula inn, fortsetter Ellingsen.

- Vi som har gitt vår tilslutning til denne appellen ber innstendig om at regjeringen må velge en løsning som omgående gir Volden mulighet og rett til å bringe barna til Norge. Dette må av praktiske grunner skje før jul og i alle fall før Voldens visum utgår.

Hensynet til tvillingene må veie tyngre enn hensynet til regelverket, mener Røst-ordføreren.

Les flere nyheter fra Avisa Nordland

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken