Vil ha ulv i Norge

Nordmenn vil ha ulv i Norge. Det fastslår en undersøkelse som presenteres i forbindelse med messen Jeger og fisker 2006.06.15

76 prosent nordmenn ønsker å ha ulv i Norge. Bare 13 prosent vil fjerne ulven helt. De resterende har ikke tatt stilling til spørsmålet.

Og ulvespørsmålet engasjerer fortsatt stort.

Fri etablering
- I forbindelse med messen Jeger og fisker 2006, som avholdes på Hellerudsletta til helgen, har vi derfor både gjennomført en undersøkelse og vil kjøre en stor paneldebatt om ulvens framtid i Norge, sier Martin Blom, som er messens prosjektleder.

Undersøkelsen viser videre at over halvparten – 55 prosent av landets befolkning vil at ulven skal kunne etablere seg fritt. Bare en firedel er i mot (28 prosent).

56 prosent mener at ulvedebatten engasjerer svært mye og 26 prosent mener at ulvedebatten engasjerer noe. Bare 18 prosent er ikke engasjert i debatten.

Hele landet
Undersøkelsen ble gjennomført 14. juni av Start.no på oppdrag av Exporama-senteret, med 425 svar fra hele landet.

56 prosent av de som svarte var jaktinteresserte og 44 prosent var ikke interessert i jakt. 30 prosent av de jaktinteresserte jaktet med hund og 70 prosent benytter ikke hund på jakt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.