*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha varslingssystem for å hindre overgrep i skolen

Oslo (NTB): Frps Solveig Horne ønsker et varslingssystem for å hindre overgrep i skolen. Både barneombudet og opposisjonen mener det blir gjort for lite.

- Kommunene har i dag ingen varslingsplikt. Man må nå få på plass varslingsrutiner skolene imellom når det gjelder lærere som mister jobben som følge av overgrepsanklager. Rettssikkerheten til lærerne er selvfølgelig viktig, og man er uskyldig til det motsatte er bevist, men samtidig skal det mye til for at en person mister jobben som lærer, sier Fremskrittspartiets Solveig Horne til Dagbladet.

Hun er medlem av familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

Også i Høyre er man kritisk til at overgrep kan skje og fortsetter å skje i skolen. Elisabeth Aspaker mener som Frp-kollegaen at det blir gjort for lite.

- Vi opplever stadig flere saker der læreren har begått overgrep over lang tid, og der flere unger har vært involvert. Det betyr at man ikke er årvåken nok. Systemet med politiattest og alvoret vi legger i denne typen saker, forteller meg at vi er litt naive og for dårlige til å konfrontere lærere som mistenkes for disse overgrepene. Det legges dessuten for liten vekt på det ungene sier, mener partiets utdanningspolitiske talskvinne.

Barneombud Anne Lindboe mener skolene ikke er flinke nok til å fange opp overgriperne. Temaet er viet for liten oppmerksomhet i lærer- og førskolelærerutdanningen og i utdanningen til andre yrkesgrupper som jobber med barn, mener hun. Lindboe sier videre at denne typen overgrep er blant de mest tabubelagte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.