*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha veisvar på SMS

Foto: Kystverkets overvåkingsfly/Scanpix

Politikeren Harald Nordstrand (Sp) vil vite hvor innbyggerne i Sund utenfor Bergen ønsker ny fastlandsforbindelse. - Send meg en SMS, er oppfordringen til de drøyt 5500 innbyggerne.

Innbyggerne i øykommunene Fjell, Sund og Øygarden utenfor Bergen har i en årrekke diskutert hvor en ny fastlandsforbindelse bør komme. I dag er kommunene landfast via Sotrabrua, som er plassert i Fjell kommune. Denne broen er for liten til å ta unna trafikken, og mange har tatt til orde for en ny forbindelse på samme sted - enten en ny bro eller en undersjøisk tunnell.

Et annet alternativ er en fastlandsforbindelse fra Sund kommune og sørover, mot Flesland. Nordstrand sier til VestNytt at han foretrekker en slik løsning, ikke minst fordi man da kommer seg til flyplassen, industriområdene på Kokstad og Sandsli og videre sørover uten å måtte stampe i trafikken inn mot Bergen sentrum. Nå vil han vite om innbyggerne er enige.

De drøyt 5500 innbyggerne i Sund kommune oppfordres derfor til å sende ham en SMS, en mail eller ringe hjem til ham og kona.

- De som mener sambandet bør gå fra Tellnes mot Flesland, svarer ja. De som mener sambandet bør ligger lenger nord i Fjell, svarer nei, sier Nordstrand til VestNytt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag