RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha voldtektsforbrytere på plakater

Foto: Meek, Tore (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Oslo-byråd Sylvi Listhaug (Frp) mener de bør henges ut med navn og bilde.

Til VG sier byråd og Frp-politiker Sylvi Listhaug, at hun ikke tør å gå alene i egen by. Nå vil hun ha plakater som advarer mot voldtektsforbrytere.

- Jeg mener omgivelsene bør få beskjed om at vedkommende har begått en overfallsvoldtekt. Bortsett fra å bli drept, finnes det ikke noe verre enn å bli voldtatt. Mange jenter får ødelagt resten av livet sitt, sier hun til avisen.

Politikeren mener hensynet til samfunnet må veie tyngre enn at «notoriske voldtektsforbrytere» skal få være anonyme. Nå vil hun at det skal henges opp plakater, slik at naboer gjøres oppmerksomme på hvem disse er og hva de har gjort. Listhaug ser også for seg at man bruker mediene og andre kanaler for å hindre at flere får ødelagt livet sitt.

Listhaug, som er byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo og sentralstyremedlem i Frp, mener frykten for å bli voldtatt innskrenker bevegelsesfriheten til svært mange, også henne selv. Frp-politikeren tør ikke å gå alene i Oslo sentrum når det er mørkt, og hun anbefaler andre å ikke gå alene.

Ifølge VG ble minst 70 kvinner overfalt og voldtatt eller forsøkt voldtatt av ukjent gjerningsmann på åpen gate i norske byer i fjor.

Både politiet, Advokatforeningen og voldtektsofrenes organisasjon advarer mot forslaget fra Frp-politikeren.

- Den norske strafferettspleien er human og demokratisk, og et avgjørende prinsipp er at man gjør opp for seg ved å sone sin straff, ikke ved en form for offentlig uthengning, sier leder for Advokatforeningen, Berit Reiss-Andersen, til avisen. Hun mener forslaget er et rent populistisk utspill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere