Vil ha voldtektsmannen i forvaring

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Vanlig fengselsstraff er ikke nok for serie-voldtektsmannen.

09.10.10 11:00

Det mener påtalemyndigheten som har lagt ned påstand om 7 års forvaring med minstetid for fem år for den 27 år gamle afrikaneren. Hans forsvarer, Maria Bergram Aas, ba retten om å ikke dømme mannen til forvaring men bare til vanlig fengselstraff.

Denne uken erkjente mannen å ha voldtatt fire kvinner i Oslo. Påtalemyndigheten mener altså at sju års fengsel er passende straff for de grove voldtektene. I Oslo tingrett denne uken fortalte flere av kvinnene at de fryktet for sine liv da mannen slo til.

Les: - Jeg orker ikke denne byen
Les: - Jeg kan ikke tilgi

I sentrum
Natt til søndag 28 oktober 2007 voldtok han en kvinne i et smug et eller annet sted i Oslo sentrum, mellom Spikersuppa og Oslo sentralstasjon. Da kvinnen gjorde motstand dunket han hodet hennes i asfalten og holdt hånden over hennes nese og munn, og klorte henne i ansiktet.

På Frogner
Natt til søndag 28. november 2007 voldtok han en kvinne ved en undergang under Drammensveien på Frogner i Oslo. Kvinnen ble slått i ansiktet, dratt i håret, og holdt foran nese og munn. Da mannen truet med å drepe kvinnen, sluttet hun å gjøre motstand.

På gravlund
Ved 04-tiden søndag 20. januar 2008 gikk hun av nattbussen i Ullevålsveien. Hun skulle hjem til kjæresten, og tok veien over Vår frelsers gravlund. Der, midt mellom gravstedene til mange kjente nordmenn, ble kvinnen revet over ende, slått og voldtatt. For å unngå at kvinnen skulle skrike etter hjelp, dyttet gjerningsmannen jord inn i munnen hennes.

I Kirkeveien
Natt til lørdag 16. februar 2008 voldtok han en kvinne i en leilighet i Kirkeveien på Blindern. Mannen skal ha slengt kvinnen ned på en seng mens han spurte om kvinnen ønsket at han skulle drepe henne. Også denne kvinnen sluttet å gjøre motstand av frykt for sitt liv.

En stund etter disse voldtektene reiste mannen til Finland. Der ble han pågrepet for ytterligere en voldtekt, samt et voldtektsforsøk. Fordi påtalemyndigheten mener at afrikaneren kan voldta igjen, ønsker man også forvaringsdom. Det er dette hans forsvarer mener ikke er nødvendig.

Dom i saken kommer senere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag