RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) er villig til å bruke makt for å få gjennom planene om fusjon av flere høyskoler og universiteter. Resultatet kan bli en halvering av antallet høyskoler i Norge.
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) er villig til å bruke makt for å få gjennom planene om fusjon av flere høyskoler og universiteter. Resultatet kan bli en halvering av antallet høyskoler i Norge. Foto: Vidar Ruud (NTB Scanpix)

Vil halvere antall høyskoler med tvang

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil fusjonere universiteter og høyskoler og halvere antall høyskoler - om nødvendig med tvang.

Åtte universitet og tjue statlige høyskoler har fått i oppgave å vurdere fusjon med andre utdanningsinstitusjoner. De har fått frist til 1. februar på å foreslå hvem de vil slå seg sammen med, skriver Klassekampen.

På en konferanse i Oslo tidligere denne uken understreket ministeren at han er villig til å bruke tvang for å få gjennomført fusjoner.

- Vi har sagt at eier av institusjonene er Kunnskapsdepartementet og jeg er ikke uvillig til å gjøre vedtak om strukturendringer hvis det trengs, sa Røe Isaksen.

En gjennomgang Klassekampen har gjort av de alternative fusjonsplanene viser at resultatet av reformen kan bli ni universiteter og at antallet statlige høyskoler reduseres fra tjue til åtte.

- Dette har blitt et NM i fusjon, sier Anders Kvernmo Langset, leder i Norsk studentorganisasjon. Han mener at kvalitetskravene som er satt ikke er tydelig nok, og frykter at prosessen nå er et spørsmål om hvem som skal slå seg sammen med hvem, og ikke et spørsmål om hvordan kvaliteten skal bli bedre.

Forskerbundet, som organiserer en tredel av de ansatte i universitets- og høyskolesektoren, mener kunnskapsministeren er for opptatt av størrelse framfor kvalitet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere