Vil heller bruke 50.000 på studietur, enn å løse problemer

Foto: Per Arne Rennestraum (PD)

- De har jo allerede vært på flere studieturer for å lære om tilrettelegging for syklister. Kanskje det nå er på tide å gjøre noe med det i stedet?

04.05.13 18:41

PORSGRUNN (PD.no): Petter Ellefsen vil bruke 50.000 kroner for å få vekk de verste hindrene for syklistene. Men det vil ikke bystyrets flertall, som mener det er bedre å reise for pengene.

– Sykkelkatastrofeområde!

Det er betegnelsen Petter Ellefsen (H) bruker på blant annet området rundt høgskolen og Porsgrunnshallen. Han mener det for relativt små midler kan ryddes opp, slik at flere kan komme seg opp på tohjulingen.

– Mange vil gjerne begynne å sykle, men gir opp når de møter stengsler og hindringer. Det kan være store mengder grus, noen bommer som ikke skal være der eller glasskår til PD.no.

50.000 kroner

Ellefsen vil ha en gjennomgang av sykkelveinettet. 50.000 kroner fra miljøpotten vil komme godt med, mener han og foreslo å bruke pengene til en gjennomgang av sikkerhets- og vedlikeholdskostnader på sykkelveinettet.

Heller reise

Men en sånn pengebruk er det ikke politisk rom for i Porsgrunn.

Anledningen var torsdagens bystyremøte, der det skulle fordeles 1,8 millioner kroner til grønne tiltak. Såkalte Framtidens Byer-midler.

Formannskapet og rådmannen hadde innstilt på å bruke 50.000 av kronene til en studietur for Porsgrunn og Skien. Ellefsen ville la pengene bli igjen i Porsgrunn til ære for syklistene, nærmere bestemt til en gjennomgang av sikkerhets- og vedlikeholdskostnader på gang- og sykkelveinettet. Men dette forslaget fikk bare 17 av 49 stemmer.

Gjør noe med det!

Ellefsen har store problemer med å forstå en slik prioritering.

– De har jo allerede vært på flere studieturer for å lære om tilrettelegging for syklister. Kanskje det nå er på tide å gjøre noe med det i stedet, sier han til PD.no.

Ellefsen mener de folkevalgte heller burde ta seg en runde innenfor kommunens egne grenser, og se tilstandene fra sykkelsetet.

Han betegner seg selv som litt over gjennomsnittet interessert i sykling. Nærmest daglig møter han grelle eksempler på de sykkelstiene som faktisk allerede er bygd.

Ellefsen er også bekymret over hva tilreisende vil tro om oss.

– Det er flere tusen tilreisende som kommer til idrettsanlegget på Kjølnes. Det synet som møter dem der er utrolig dårlig reklame, sier han.

Sammen med Skien

Studieturen skal skje i kompaniskap med Skien. De har vært ute på tur før for å studere sykkelpolitikk. I fjor var det til sammen 35 politikere og byråkrater i Malmø. Det er for øvrig ikke bestemt hva årets pott på 50.000 kroner skal brukes til, men det vil ikke bli en like omfattende studietur med like mange deltakere, får PD opplyst i kommunens administrasjon. Det kan bli aktuelt å delta på en felles studietur, dersom en slik blir arrangert av departementet. I så fall vil også noen av Porsgrunns politikere bli invitert med.

Slik lød forslaget som ble for tungt å svelge for flertallet av bystyret:

«Midler til studietur, kr. 50.000,-, benyttes til en gjennomgang av sikkerhets og vedlikeholdskostnader på gang- og sykkelveinettet.

Petter Ellefsens forslag falt med 17 (medlemmer av Frp, V, H, BNp og Ap) mot 31 stemmer.

Denne saken er levert av PD.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.