*Nettavisen* Nyheter.

Vil heve aldersgrensen

Sigarett, tobakk, røyk, røyker. Foto: Scanpix (Scanpix)

Helsedirektøren vil heve aldersgrensen og øke avgiften på tobakk.

18.10.10 09:03

(SIDE2): - Vi må hjelpe folk slik at den enkeltes valg blir enklere. Det må bli lettere å gjøre sunne valg, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen til VG.

I tillegg til å foreslå å heve aldersgrensen for kjøp av tobakk til 20 år, vil helsedirektøren også øke avgiftene på tobakk, alkohol og usunn mat ytterligere.

I rapporten «Folkehelsearbeidet - veien til god helse for alle» foreslår Larsen de knallharde tiltakene for å hjelpe oss nordmenn å leve sunnere.

Les hele rapporten her.

Årsaken er at den gode helsen ikke er likt fordelt i den norske befolkningen. Menn på Sagene i Oslo kan forvente å leve til de blir 68 år, mens menn i bydel Vestre Aker i snitt lever til de er over 80 år, skriver VG.

- Det er grunn til å tro at økt pris på usunne matvarer vil kunne vri forbruket i helsemessig gunstig retning. Tiden er moden for å vurdere mer aktiv bruk av avgift på sukker for å redusere skadevirkningene, mener Larsen.

Han ønsker også på den andre siden å utrede muligheten for redusere merverdiavgift på nøkkelhullsmerkede matvarer slik at disse varene blir billigere.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.