RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil hjelpe hjorten

Sist oppdatert:
Anton og Jon Olav Selbakk har funnet en løsning på hjorteproblemene på riksvei 710 i Sør-Trøndelag.

Frustrerte bilister har klaget på mye hjort i veibanen, siden dyrene har latt seg lokke til høyballer som har ligget tett ved veien. Derfor har de to gårbrukerne har bygget et høyt nettinggjerde rundt rundballene sine for å hindre faren for viltpåkjørsler.

- Bygging av gjerde rundt rundballene ved vegen, samtidig som vi la ut rundballer på et område i trygg avstand fra vegen, har vist seg å virke meget bra, sier Jon Olav Selbekk til avisen Sør Trøndelag.

Knut T.Bolsø i viltforvaltninga i Agdenes Kommune har vært med på å bevilge rundt 6000 kroner til bygging av nettinggjerde for å stenge inn rundballene.

- Å styre all hjorten fra å krysse vegen er helt umulig. Hjorten har til alle tider hatt trekket sitt over vegen og ned til sjøen ved Tøndel. Det vi er spente på, er om vi greier å unngå konsentrasjoner av hjort i det området rundballene ligger. Hvis tiltaket synes å virke, er det svært gledelig. Målet er jo å unngå kollisjoner, av hensyn til både folk og dyr, sier Bolsø til avisen.

Hjorten åt opp over 70 høyballer i kommunen i fjor og når har det blitt lagt ut mat til hjorten i god avstand fra veien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere