*Nettavisen* Nyheter.

Vil holde pengeinteresser hemmelig

Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Av byrådets fem medlemmer, er det bare byrådsleder Monica Mæland som har registrert sine økonomiske interesser i Bergen kommunes politikerregister. Også ordfører Herman Friele nekter å gi opplysninger til registeret.

16.09.05 08:28

Politikerregisteret er et frivillig register ment for å holde en bedre oversikt over politikeres verv og private økonomiske interesser. Dette for å kunne se hvor den enkelte kan komme i konflikt mellom sitt virke som politiker og som privatperson. Men bystyrepolitikerne i Bergen kommune har vist liten interesse for å registrere seg. Fem av dem har avslått helt å oppgi opplysninger om seg selv, deriblant Herman Friele og Trude Drevland, skriver Bergens Tidende. Ordfører Friele oppgir ønsket om rett til privatliv som grunn for sin manglende registrering.

- Min personlige økonomiske situasjon vedrører ikke allmennheten. Det ligger en form for nysgjerrighet og dyneløfting bak dette ønsket, sier han til BT.

Helse- og omsorgsbyråd Trude Drevland ønsker ikke å registrere seg av prinsipielle årsaker og betegner registreringen som "noe sprøyt ".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.