*Nettavisen* Nyheter.

Vil ikke åpne Oslofjordtunnelen for tungtrafikk

Drøbak (NTB): Brannsjefen i Søndre Follo brannvesen nekter å gjenåpne Oslofjordtunnelen for tungtrafikk før tidligst om ett år.

Torsdag ble det ble holdt en fullskala brannøvelse i Oslofjordtunnelen. Statens vegvesen mener øvelsen ga de riktige svarene, og ønsker dermed å åpne for vogntogtrafikk igjen fra 1. juli. Også statsråd Magnhild Meltveit Kleppa har lovet at tunnelen åpner for tungtransport igjen innen denne datoen.

Men det nekter brannsjef Ole Bjørn Kaasa i Søndre Follo Brannvesen, som vil sette foten ned for vogntogtrafikk inntil slukkekapasiteten er betydelig bedre.

- Å slukke en stor brann nede i tunnelen med det utstyret vi har i dag, blir som å slukke en fullt utviklet husbrann med hageslange, sier Kaasa til Byggaktuelt.

Ifølge en risikovurdering gjort av brannvesenet, går det fram at en brann i en semitrailer eller bil med henger vil kunne ha en brannenergi på mer enn det dobbelte av hva ventilasjonsviftene og brannvesenet er dimensjonert for å håndtere.

Etter vogntogbrannen i juni i fjor, der 34 mennesker ble fanget av røyk, er det gjort en rekke tekniske sikkerhetsutbedringer. Utbedringene har kostet nærmere 50 millioner kroner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.