RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke bestille på spekk

Sist oppdatert:
Konsernsjef Helge Haakonsen i Fred. Olsen Energy ga en klar melding til markedet i dag, hans selskap skal ikke følge trenden med å bestille rigger på spekk
Det kom frem på en presentasjon på olje- og offshorekonferansen til Pareto onsdag.

Ifølge Haakonsen ser han nå på mulige investeringer i forbindelse med den meget sterke kontantstrømmen som Fred.Olsen Energy ligger an til i årene fremover.

Det klareste alternativet til FOE-sjefen er bestilling av et nytt boreskip for dypt vann etter samme lest som Belford Dolphin.

- Et nytt boreskip som Belford er en mulighet, men ikke spekulative ordre, sa Haakonsen.

Han gjorde det meget klart at en bestilling vil måtte skje mot en lengre kontrakt. Haakonsen sa også at selskapet har vært i kontakt med Samsung i Sør-Korea om et mulig nybygg. Det var samme verft som bygget Belford Dolphin, den gang Navis Explorer.

Jobber med Blackford

FOE kjøpte tidligere i år den neste renskede boreriggen som er døpt Blackford Dolphin. Nå jobber selskapet med oppgradering av riggen, og avholder nå samtaler med mulige verft for jobben.

Riggen skal bygges om til en moderne rigg med kapasitet på 6.000 fots havdyp. Målet er å ha riggen klar til første kvartal 2007, slik at den er klar før det første av nybyggene som er bestilt av konkurrenter det siste året på spekulativ basis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere