RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke bidra til ny gassledning til UK

Sist oppdatert:
Det franske oljeselskapet TotalFinaElf vil ikke ta del i byggingen av en ny gassrørledning fra Norge til Storbritannia
Det opplyste det franske oljeselskapet fredag ifølge nyhetsbyrået Dow Jones Newswire.

TFE's styreformann og konsernsjef Thierry Desmarest sier på en briefing fredag, at selskapet vil foretrekke initiellt å benytte eksisterende infrastruktur på den britiske siden av Nordsjøen for å kanalisere norsk gass til det britiske markedet.

Han viser til at det beste også for det britiske finansdepartementet vil være å bruke eksisterende rørledninger.

TFE er dermed på linje med den britiske giganten BP, som kontrollerer mesteparten av gassledningene på britiske side av Nordsjøen. Begge selskaper har eierandeler i store LNG-prosjekter i andre deler av verden som ved hjelp av LNG-skip kan bli direkte konkurrenter til den norske rørledningsgassen.

Statoil jobber på sin side aktivt med å få på plass politisk aksept for byggingen av en ny rørledning med utspring i Sleipner-området. Det planlegges ilandføring litt nord for London for å bedre kunne betjene den sørlige delen av England.

Statoil har en stund signalisert at de ønsker å ta en store andel av det importbehovet som britene får i løpet av neste år når landet ikke lenger kan dekke etterspørselen med egen produksjon. Det viktigste i denne strategien er en slik rørledning.

Norske og britiske myndigheter nå midt i forhandlingene om å få på plass en ny fellesavtale som skal regulerer byggingen av slik infrastruktur.

Amerikanske Marathon Oil lansert for et år siden planer om en tilsvarende rørledning fra Heimdal på norsk sokkel ned til Bacton i Syd-England, men mye tyder på at disse planene nå er lagt på is, og at Statoil-alternativet til Easington når er mest aktuelt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere