Gå til sidens hovedinnhold

Vil ikke etterforske Tøyen-krangel

Politiet finner ingen grunn til å gå inn i saken. - Politiet vil ikke fortelle hva som hendte, sier Fedai Ucarli.

Spesialenheten for politisaker vil foreløpig ikke granske politiets rolle i ambulansebråket søndag formiddag. Dette melder NRK.

- Spesialenheten ble orientert av Oslo politidistrikt søndag på dagen om denne hendelsen. Ut ifra de opplysningene vi har per nå, så finner ikke vi grunn til å gå inn i saken av eget tiltak, sier leder for etterforskningsavdelingen i spesialenheten, Liv Øyen, til NRK.

Øyen oppgir at det ikke vil være aktuelt å se nærmere på saken, med mindre det kommer fram nye opplysninger i saken.

Les mer:Ambulansen gjemte seg på hjørnet - politiet rykket inn

- Politiet vil ikke fortelle
- Politiet vil ikke fortelle hva som hendte. Det er helt utrolig at noe slikt kan skje i Norge, sier kvinnens avdøde svigersønn, Fedai Ucarli, til Nettavisen.

Han forteller at familien ringte nødnummeret rundt klokken 11 søndag. Han selv dro fra hjemstedet på Bjerke, og bort til Tøyen hvor Døndu Tulum (63) var i svært dårlig forfatning.

Ifølge Ucarli var ikke ambulansen til stede ved Tøyen før etter 40 minutter.

- Jeg forsto ikke hvorfor det tok så lang tid, og når ambulansen først kom, så kom den ifølge med 7-8 politibiler. Jeg løp ut og var så sint at jeg slo på ruta på den ene politibilen for å få hjelp. De burde jo ha skjønt hvor alvorlig situasjonen var for svigermor, forteller Ucarli.

Lagt i bakken
Da ble han lagt i bakken og satt på håndjern av politiet.

- Jeg har aldri opplevd å bli lagt i jern. Jeg ble kjemperedd. Dette så kona mi, og kom løpende ut og skrek mot politiet. Også hun ble lagt i håndjern, forteller Ucarli.

Inne i leiligheten lå Døndu Tulum dødende.

- Vi hadde ingen våpen. Hva skulle vi true med? Jeg har ikke sagt til politiet at jeg skulle drepe de, slik de framstiller det. Jeg var bare fortvilet over at svigermor ikke fikk hjelp, forteller Ucarli.

Han oppgir at hele familien er sjokk etter tragedien.