Gå til sidens hovedinnhold

Vil ikke fjerne barnehagebrakkene

Oslo kommune vil beholde de omstridte barnehagepaviljongene i Paal Bergs vei ett år til.

LANGERUD: Det har vært mye strid rundt barnehagepaviljongene i Paal Bergs vei.

Da nybygde Lopperud barnehage sto ferdig i 2009 skulle paviljongene egentlig bort for å frigjøre uteareale.

I stedet ble brukstillatelsen forlenget og nye barn tatt inn for å kutte barnehagekøen.

LES OGSÅ: Omstridte brakker blir idrettsbarnehage

Ikke satt av penger

I følge brukstillatelsen skal paviljongene fjernes innen 1. juli 2011, men nå ser det ut til at de blir stående.

– Det er ikke satt av penger til å fjerne paviljongene før i 2012, opplyser barnehagesjef Tommy Grotterød i Bydel Østensjø.

Forsinket

Paviljongene er leid ut til Manglerud Star, som sammen med Idrettsbarnehage AS drifter en midlertidig barnehage. Meningen er at denne skal få permanente lokaler i et planlagt nybygg på Manglerud.

LES OGSÅ: Idrettsbarnehagen er åpnet

Disse planene er imidlertid forsinket, og dette er trolig grunnen til at Oslo kommune nå igjen vil søke om forlenget brukstillatelse for Lopperud-paviljongene.

– Byrådsavdelingen legger opp til at det fortsatt skal kunne være barnehagedrift der. Jeg vet ikke om de har søkt om utvidet periode for godkjenning ennå, men når det gjøres vil naboer bli varslet, sier Grotterød.

– Vi har bedt om at dersom byrådsavdelingen ser for seg videre drift, må de nå sette i gang prosessene for å få godkjent barnehagen et år til. Vi har også kommunisert at det er viktig å kommunisere med de som er berørt av barnehagedriften, sier Grotterød.

Dyrt og dumt?

I følge bydelen vil det koste rundt 2,4 millioner kroner å fjerne paviljongene.

– Dette er mye penger, og byrådsavdelingen har vel tenkt at det ikke er lurest å prioritere dette nå. Bydel Østensjø trenger plassene en ny barne-hage i regi av Manglerud Star gir. Hvis den ikke blir realisert som planlagt har vi fortsatt behov for at paviljongene består, sier Grotterød.

Innstilt på videre drift

Beate Amdahl Skorpen i Idrettsbarnehage AS opplyser at de har et godt samarbeid med bydelen om forlenget drift i paviljongene.

– Vi er innstilt på å drifte frem til den nye barnehagen står ferdig, sier Amdahl Skorpen.