Gå til sidens hovedinnhold

Vil ikke ha flere biler i Thereses gate

Motstanden mot fjerning av parkeringsplasser i Thereses gate har vært massiv. Miljøorganisasjonene støtter oppsetting av steinblokker for å hindre parkering.

BISLETT: – Det er viktig at vi støtter opp om gode miljøtiltak som fjerningen av gateparkering i Thereses gate. Bare slik vil vi få en grønnere by og nærme oss våre klimamål, sier Ida Morén Strømsø, leder i Oslo Natur og Ungdom.

Bymiljøetatens fjerning av parkeringsplasser i Thereses gate har skapt massive protester blant næringsdrivende og beboere generelt.

2000 liker facebookgruppa "Stopp prøveprosjekt i Thereses gate".

Les også: Det ble en spøkelsesgate over natta!

NU Støtter byråden

Sammen med Oslo Natur og Ungdom, Naturvernforbundet Oslo Øst og det lokale initiativet «Levende Thereses gate» aksjonerte NU-lederen lørdag formiddag i Thereses gate, der de snakket med beboere og markerte sin støtte til byrådens tiltak om å sette opp sperringer på parkeringsplasser.

Beboere og lokale næringsdrivende har gått ut i media og rast mot tiltaket om å sette opp sperringer på gateparkering i Thereses gate.

Les også: Vil ha bilfri Thereses gate

Lørdag 22. mars gikk imidlertid miljøbevegelsen sammen med beboerne ut for å markere at det finnes støtte for tiltaket også.

– En reversering av dette tiltaket er uakseptabelt. Å prioritere trikken framfor bil er en av de mange tingene som må til for at vi skal klare å nå våre mål på utslippskutt, sier Strømsø.

– Byen er for folk!

Organisasjonene på hver sin side av gaten, snakket med folk og spredte informasjon om hvordan Oslo kan bli miljøvennlig.

Leder i Naturvernforbundet Oslo Øst Eirik Gran sier følgende i en pressemelding:

– Byen burde være for folket, ikke for bilen.

Les også: Iskunst i Thereses gate

Sammen med ham stod også Åse Kristin Lange, initiativtaker bak gruppa «Levende Thereses gate».

– De steinrekkene som står i gata akkuret nå er veldig lite hyggelige, men vi har tro på at dette kan bli veldig bra fremover og at dette gir mulighet for å lage en enda bedre Thereses gate, til glede for både beboere og det lokale næringslivet, sier Lange.